Skip to main content

Houtoogst van plan tot plank

11 april 2013

Op zondag 14 november 2010 is ter ere van het 100-jarig KNBV-jubileum op vier plekken in Nederland de houtoogstdag gehouden. Op de landgoederen Twickel, Huis te Maarn, De Utrecht en bij de Maatschappij van Weldadigheid Frederiksoord kon het publiek kennismaken met alle aspecten van de houtoogst.

Op de vier locaties waren er demonstraties van houtoogst met harvesters en manuele velling, uitslepen met paard, mobiele zagen, blessen en tal van andere activiteiten. De houtoogstdag was een groot succes. Naar schatting hebben in totaal 1500 tot 2000 bezoekers deelgenomen aan deze dag.

Voor deze dag zijn door de Stichting Probos vijf posters ontwikkeld met uitleg over houtoogst en houtproducten. De posters zijn hier te downloaden.

E20101114 poster in bos

Informatie

Deze posters op A0-formaat (119 x 94 cm) zijn afgedrukt op zeildoek, waardoor ze weersbestendig zijn. De poster zijn voorzien van ringen waarmee ze eenvoudig in het bos kunnen worden opgehangen. In totaal zijn er 4 sets van deze posters beschikbaar. Belangstellenden kunnen deze posters kosteloos gebruiken voor voorlichtingsactiviteiten. De posters kunnen worden afgehaald bij Stichting Probos in Wageningen of worden toegestuurd tegen betaling van verzend- en administratiekosten (€ 10,-). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlide Rooding, Stichting Probos (tel. 0317-466555 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).