Skip to main content

Themabijeenkomst houtige biomassa(-werf)

11 april 2013

Voor alle bij het project "Groen goud uit landschapsonderhoud/ regionale biomassawerf" betrokken partijen en personen.

Boseigenaren, particuliere landgoederen en grondeigenaren binnen de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Leusden, Soest, Woudenberg, Baarn, Amersfoort en Zeist.

Graag nodig ik u als Bosgroep Midden Nederland (BMN), mede namens Landschap Erfgoed Utrecht LEU) en het Utrechts Particulier Grondbezit (UPG), van harte uit voor een themabijeenkomst over houtige biomassa met landgoed-, bos- en grondeigenaren in het gebied Heel de Heuvelrug-midden op maandagavond 30 januari.

Concrete aanleiding hiervoor is het project “regionale biomassawerf” van LEU. Het concrete doel van dit project is het verkennen van de haalbaarheid van een regionale biomassamarkt in het gebied Heel de Heuvelrug-midden waarin een biomassawerf centraal staat. Zie project “Groen goud uit landschapsonderhoud”. Door levering aan de biomassawerf verwachten wij dat u als terreineigenaar of beheerder in staat bent een rendabele afzet van uw houtige biomassa te realiseren. Via een biomassawerf kunnen namelijk schaalvoordelen worden gerealiseerd en continuïteit van levering wordt gegarandeerd die door een individuele eigenaar niet of zeer moeilijk te realiseren zijn. Dat vertaalt zich in een hogere prijs voor de door u geleverde houtige biomassa. Dit project wordt uitgevoerd door Stichting Probos, Borgman Beheer en Zilverberg & KandT. Inmiddels is er een potentiele kandidaat voor de exploitatie van de werf beschikbaar en kunnen we concreet worden.

Op 30 januari presenteert het projectteam de stand van zaken van het project. Ook wil het team de interesse bij u peilen voor actieve deelname aan de pilot en de praktische aspecten daarvan met u bespreken. Daarnaast, los van dit concrete project, willen Bosgroep en UPG de stand van zaken m.b.t. houtige biomassa in het algemeen met u bespreken, projectvoorbeelden over het voetlicht brengen en met u van gedachten wisselen over uw ideeën, concrete initiatieven op het gebied van toepassing van houtige biomassa en de rol voor beide organisaties in de regio.

De bijeenkomst van 30 januari zal plaatsvinden in De Bilt. De exacte locatie en routebeschrijving ontvangt u na aanmelding. Gastheer is de opdrachtgever van het project Groen goud voor landschapsonderhoud, Landschap Erfgoed Utrecht. Probos is woordvoerder van het project (Jaap van den Briel, 0317-466553). De mogelijke exploitant van de werf, de firma van Doorn uit Soest, is hierbij ook aanwezig.

Programma

19.30 Inloop met koffie
20.00 Welkom en toelichting op de avond (Leon Ruesen, BMN)
Toelichting op het project biomassawerf (Rob Meijers, LEU)
20.15 Presentatie over doel, stand van zaken en verwachte uitkomst van het project biomassawerf. Peiling interesse bij aanwezigen (Jaap van den Briel, Probos).
21.15 Discussie over de mogelijkheden voor productie, oogst, verwerking en toepassing van houtige biomassa in deze regio (Leon Ruesen en Hans Boekhoff, BMN)
22.00 afsluiting

Informatie

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden voor 25 januari bij Marlide Rooding, Stichting Probos tel. 0317-466551, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatie bij Jaap van den Briel, Stichting Probos tel. 0317-466553, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..