• Home
  • Evenementen
  • Lunchlezing: Duurzaam houtinkoop; van beleid naar praktijk! (Groningen) (2)

Lunchlezing: Duurzaam houtinkoop; van beleid naar praktijk! (Groningen) (2)

10 november 2015

Bent u als projectleider, beleidsmedewerker, bouwtechnisch medewerker, bestekschrijver, toezichthouder, bouwprocesmanager of inkoper betrokken bij projecten waarin hout wordt toegepast of hout of houten producten worden ingekocht? Dan heeft u nu de kans snel bijgepraat te worden over de praktische kant van het soms toch wel ingewikkelde aspect van uw werk: duurzaam houtinkoop.

Wanneer: 16 december 2015
Tijd: 12.00 uur – 14.00 uur
Locatie: Gasunie (geldig ID-bewijs meenemen), Concourslaan 17, 9727 KC Groningen

Doelstelling: 100% duurzaam inkopen
De gemeenten hebben een duurzaamheidsdoelstelling van 100% duurzaam inkopen vanaf 2015. Voor hout dus ook! Uit diverse onderzoeken blijkt dat dat vaak niet behaald is: in de praktijk blijkt het moeilijk te realiseren. Het roept veel vragen op:

  • Hoe verwoord ik de vraag naar duurzaam hout in het bestek?
  • Hoe gaat mijn opdrachtnemer om met de vraag naar duurzaam hout?
  • Hoe weet ik of er daadwerkelijk ook duurzaam hout is toegepast?
  • Maar nog belangrijker: Wat kan ik nog méér doen dan focussen op duurzaamheidskeurmerken en afvinklijstjes?
  • Aan welke productinnovaties kan ik denken om ons vraagstuk op te lossen?

Allemaal vragen die tijdens de lezing aan de orde komen. U bent in korte tijd helemaal bijgepraat en u krijgt praktische handvatten aangereikt waarmee u de volgende werkdag direct aan de slag kan.

Programma  
12.00 uur Inloop met broodje + koffie
12.30 uur Welkomstwoord Gasunie
12.40 uur Mark van Benthem (Probos) gaat het o.a. hebben over de praktijk van duurzaam inkopen: eisen in contracten, borging bij uitvoering en oplevering en zal vertellen over duurzaam bosbeheer en de houtketen
13.15 uur Mark Kemna (FSC Nederland) vijzelt uw kennis op over milieueffecten van toe te passen materialen en controle van de toepassing van duurzaam hout
13.35 uur Vraagsessie: Mark van Benthem en Mark Kemna stellen elk twee vragen aan de zaal, bijvoorbeeld: waarom het vaak niet goed loopt
14.00 uur Afsluiting van de bijeenkomst


Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’
Deze lunchbijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van Green Deal ‘Bevorderen duurzaam bosbeheer’. Hierin werken 27 organisaties samen om het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen tot de norm te maken in Nederland. Deze lunchbijeenkomst is een opdracht van Ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt in samenwerking met de gemeente Groningen voor u georganiseerd.

Aanmelden of vragen?
U kunt zich per e-mail vóór 10 december aanmelden bij Anita Anssems: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nota bene: Alleen aangemelde deelnemers met geldig ID-bewijs krijgen toegang tot het gebouw van de Gasunie.
Heeft u vragen over Green Deal stuur dan een e-mail naar Marijke Popma: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Marijke is voor vragen ook telefonisch bereikbaar op 06-466 265 35.

© Probos , all rights reserved