23 maart 2018

Bij het beheer van bossen is vakkennis onontbeerlijk. Ingrepen van een bosbeheerder kunnen decennia lang doorwerken in het bos. Vakkennis vormt daarom één van de pijlers van duurzaam bosbeheer. De afgelopen jaren is door bijna 80 deskundigen uit zowel Nederland als Vlaanderen gewerkt aan het samenstellen van het nieuwe Praktijkboek Bosbeheer. In 17 hoofdstukken komen alle aspecten van praktisch bosbeheer aan bod, waaronder verjongen, blessen, bosexploitatie, opsnoeien, meten en inventariseren, houtverkoop, maatregelen voor natuurwaarden en communicatie. Het boek is gericht op iedereen die meer wil leren over het beheer van bossen, van studenten tot boseigenaren en van beheerders tot beleidsmakers.

Op 23 maart 2018 wordt in de Abdij van Postel (Vlaanderen) het Praktijkboek Bosbeheer gepresenteerd. De boekpresentatie start om 13.00 uur en eindigt om 16.30 uur. Naast de officiële presentatie, worden er in het bos demonstraties gehouden over verschillende aspecten van bosbeheer, zoals het bepalen van groeiplaatskwaliteit, opsnoeien en jeugdverzorging, meten en inventariseren, wildbeschermingsmaatregelen en herkennen van houtkwaliteit. Tijdens de bijeenkomst is er bovendien de mogelijkheid om het Praktijkboek Bosbeheer te kopen.

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze boekpresentatie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een officiële uitnodiging met een gedetailleerd programma wordt in februari verstuurd. Wilt u zich alvast aanmelden voor de bijeenkomst? Klik dan op deze link https://inverde.be/cursus/3324

Patrick Jansen, Martijn Boosten, Michaël Cassaert, Johnny Cornelis, Etiënne Thomassen, Martin Winnock (redactie)

Inverde & Stichting Probos (uitgevers)

logo inverde         probos logo

Tags